PROJECT INDONESIË.

Afgestudeerd, maar wat nu? Ik wilde niets liever dan reizen en de wereld zien. Dit combineren met werkervaring opdoen zou natuurlijk fantastisch zijn! Via via kwam ik in contact met een bedrijf in Indonesië. Zij hadden wel oren naar iemand met een fris paar Europeaanse ogen die net afgestudeerd was op het gebied van UX. Met frisse moet en een grote rugzak ging ik op pad. En ik kan je vertellen: Het was het allemaal waard.

Op zowel sociaal vlak als in mijn vakgebied ben ik enorm gegroeid. In het begin was het een hele kunst om de juiste gebruikersdata te verzamelen. Met een tolk moest ik de interviews en usabilitytests afnemen, omdat de mensen daar weinig tot geen engels spreken. Desondanks heb ik toch een mooie vertaalslag weten te maken en een nieuw onboarding process en gebruikers interface weten te maken. Deze zijn door het bedrijf geïmplementeerd en worden veel gebruikt.

Dit hele avontuur heeft mij doen inzien dat UX echt heel erg bij mij past. Door zo buiten mij comfortzone te treden heb ik de mogelijkheid gehad mij puur te focussen op dit vakgebied. Alles eromheen vond ik ook geweldig. Het gaat er allemaal zo anders aan toe. Je begint al om 6 uur in de morgen en stopt pas na 6’en. Wel doet iedereen de hele dag door dutjes, en is er bijzonder eten in overvloed. Kortom: Een ervaring die ik voor altijd bij me zal dragen.